Background Image

Informatie over Polywood

Polywood ook wel kunststof hout genoemd, is een duurzaam materiaal, bestendig tegen verschillende weersinvloeden en schimmels. Het splintert niet en is makkelijk schoon te houden.

Om zo lang mogelijk plezier te houden van uw Polywood aankoop, adviseren wij het zo goed mogelijk te onderhouden met een speciale cleaner. Als u met onderzetters of een tafelkleedje werkt, voorkomt u dat er krassen in het Polywood komen. Wel kunt u een eventuele kras weghalen door de kras in de lengterichting licht op te schuren. Door het Polywood vooraf met een bijenwas of speciale cleaner te behandelen, voorkomt u dat er eventuele vlekken in trekken. Het materiaal kan uiteindelijk wat gaan verkleuren in de zon en wat vager worden.

Tip: houdt u rekening met glaswerk in de zon, dit kan wellicht als een vergrootglas fungeren en dan een gat in het kunststof branden. Tijdens lange periodes met een hoge zonkracht is het van belang om de tafel te beschermen tegen het ontstaan van smeltplekjes door glazen en metalen items op de tafel, en kromtrekken, ook wel vectorvorming genoemd. Leg tijdens zonnige dagen zo min mogelijk direct op het tafelblad en voorkom brandplekjes door loepvorming van glaswerk.

Door uw Polywood tuinmeubelen goed te onderhouden heeft u er langer plezier van!