Background Image

Onderhoud

HOE KUNT U HET BESTE VOOR UW LOUNGESET EN KUSSENS ZORGEN?

Uw loungeset, bartafel of wicker ligbed wordt van een hoogwaardige kwaliteit kunststof vervaardigd. Hieronder vindt u specifiekere uitleg over de gebruikte materialen. Bij vragen kunt u contact opnemen met Arbrini.

HET WICKER KUNSTSTOF VLECHTWERK:

Het wicker kunststof vlechtwerk dat Arbrini gebruikt wordt speciaal voor onze loungesets vervaardigd. Het kunststof wicker is uitermate geschikt voor buiten gebruik maar past ook perfect in een tuinkamer of veranda. Bij Arbrini wordt alleen gewerkt met de in de hoogste categorie geteste wicker vlechtmaterialen. Volgens Europeesche maatstaven (SGS) getest in de hoogste categorie 4-5, waar 5 het hoogst haalbare is.

Wicker vlechtwerk is onderhouds vrij en vraagt niet om een grondige reiniging. Mocht u het Vlechtwerk schoon willen maken dan gaat dit heel eenvoudig met een zachte doek en lauw warm water. Meer is er niet nodig om uw loungeset schoon te maken. Dek de loungeset, als u deze niet gebruikt af tegen uv-straling, vuil en regen zo blijft het vlechtwerk langer mooi. Ook adviseren wij het gebruik van een wicker protector, om het vlechtwerk mee te onderhouden, dit verlengt de levensduur.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen die de uv-filter en weekmakers in het vlechtmateriaal kunnen aantasten. Maak daarnaast bij het schoonmaken van uw wicker loungeset nooit gebruik van een hogedrukreiniger. Zorg dat bij het schoonmaken van de glasplaat er geen reinigingsproducten op het wicker materiaal van de tafel komen. Heeft u een zwembad in uw tuin? houdt u er dan ook rekening mee dat het chloor het vlechtwerk aan kan tasten. 
Mocht u verdere vragen hebben over het reinigen van uw loungeset, neem dan contact op met Arbrini. 

UW LOUNGESET IN DE WINTER BUITEN LATEN STAAN OF BINNEN ZETTEN?

Om zolang mogelijk plezier te hebben van uw loungeset is het verstandig om deze in de wintermaanden binnen op te bergen.

Maar als u daar geen mogelijkheid toe heeft, dan kan de set ook het hele jaar door buiten blijven staan. Wel is het dan raadzaam de bank niet te gebruiken als deze bevroren is. Door de lage temperaturen wordt het kunststof harder en is daardoor niet meer veerkrachtig, de vezel kan hierdoor breken bij belasting. Dek de loungeset niet af in de wintermaanden om verstikking van het materiaal te voorkomen. Maak wel gebruik van een wicker protector om uw set, langer mooi te houden. 

HET ALUMINIUM FRAME VAN UW WICKER LOUNGESET:

Al onze Arbrini lounge tuinmeubelen zijn voorzien van een gemoffeld aluminium frame. Gemoffeld betekend dat het volledige onderstel voorzien is van een poedercoating. Aluminium kan niet doorroesten en is licht van gewicht. De poedercoating zorgt voor een extra beschermlaag.

De wicker vlechtwerk draden worden vast geschoten in het frame. Mocht er een draad los gaan, dan betekend dit niet dat de set volledig los gaat laten omdat deze uit meerdere draden gevlochten is. Ook is dit eenvoudig te herstellen door de draad opnieuw vast te schieten in het frame. Dit gebeurd onder hoge druk.  

LOUNGESET MET INOX - R.V.S. ONDERSTEL:

Wij raden aan om onze loungesets die voorzien zijn van een R.V.S. onderstel schoon te maken met een hiervoor bestemde R.V.S. reiniger/protector. Ook wel cleaner & polisher genoemd. Let er goed op dat u bij het reinigen van R.V.S. geen gebruik maakt van water, of agressieve reinigingsmiddelen.

R.V.S. heeft als eigenschap dat er na verloop van tijd kleine roestpuntjes kunnen ontstaan, ondanks het feit dat het niet kan roesten. Deze roestpuntjes kunnen ontstaan door oxidatie van buitenaf. In onze lucht zweven namelijk ijzerdeeltjes, die zich kunnen hechten op onder andere R.V.S. Het is daarom aan te raden het onderstel van uw Loungeset regelmatig schoon te maken. Bij Arbrini kunt u een cleaner & polisher bestellen, die zeer geschikt is om het R.V.S. (Inox) onderstel van uw bank te reinigen en te beschermen. De cleaner verwijderd vuil, de polisher zorgt ervoor dat het te beschermen oppervlak, gladder wordt en er minder snel aanhechting van ijzerdeeltjes plaatsvindt.

Het is goed om te weten dat bijvoorbeeld de lucht nabij een spoorlijn meer ijzerdeeltjes bevat. Ditzelfde geldt voor een plek grenzend aan een weiland met vee. Hier zijn ammonia zuren in de mest aanwezig, welke door de wind een afzetting kunnen vormen op R.V.S. Woont u zelf op zo’n plek? Dan is het raadzaam uw loungeset wat vaker schoon te maken en te behandelen.

Woont u aan de kust? Houd er dan rekening mee dat de lucht hier zilt is. R.V.S. tuinmeubelen aan de kust of zee moeten vaker gereinigd en beschermd worden.

Gedurende het najaar kunt u het beste uw R.V.S. Loungeset binnen op bergen. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen de loungesets van Arbrini met R.V.S. onderstel buiten blijven staan. Het is niet aan te raden de loungeset af te dekken met een hoes of zeil. Wanneer u, uw loungeset met onderstel van R.V.S. afdekt, kan het materiaal "verstikken". In combinatie met vocht kan dit vervelende vlekken veroorzaken, die helaas niet te verwijderen zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het reinigen van uw Loungeset met R.V.S. onderstel? Neem dan contact op met onze klantenservice of mail naar info@arbrini.nl

 

 

HOEZEN VAN UW KUSSENS:

De kussenhoezen kunt u op het beste op 40 ° C wassen in de wasmachine. Tussentijds kunt u eventuele vlekken met biotex en wat water gemakkelijk verwijderen.

Bij het knoeien van bijvoorbeeld limonade of water op de bank, laat u het direct van het kussen aflopen, door het kussen schuin te houden. Vervolgens is na-poetsen met een lauw warme doek vaak al voldoende.

Wanneer het vriest kan je de kussens het beste binnen in huis opbergen.

Nog beter is het de hoezen af te ritsen en los van de vulling te bewaren. De vulling kan dan goed ademen. 

Mocht u nog vragen hebben, bel dan naar: 0031615961744 of mail naar: klantenservice@arbrini.nl

 

INOX - R.V.S. ONDERHOUD:

Wij raden aan om onze loungesets die voorzien zijn van een R.V.S. onderstel schoon te maken met een hiervoor bestemde R.V.S. reiniger/protector. Let er goed op dat u bij het reinigen van R.V.S. geen gebruik maakt van agressieve reinigingsmiddelen of HG producten.

R.V.S. heeft als eigenschap dat er na verloop van tijd kleine roestpuntjes kunnen ontstaan, ondanks het feit dat het niet kan roesten. Deze roestpuntjes kunnen ontstaan door oxidatie van buitenaf. In onze lucht zweven namelijk ijzerdeeltjes, die zich kunnen hechten op onder andere R.V.S. Het is daarom aan te raden het onderstel van uw Loungeset regelmatig schoon te maken. Het middel Rustico is zeer geschikt om snel en gemakkelijk roest aanslag te verwijderden. U heeft daarna nog wel een polisher nodig om het R.V.S. materiaal te beschermen waardoor het oppervlak van het materiaal gladder wordt en er minder snel aanhechting van ijzerdeeltjes plaatsvindt.

Het is goed om te weten dat bijvoorbeeld de lucht nabij een spoorlijn meer ijzerdeeltjes bevat. Ditzelfde geldt voor een plek grenzend aan een weiland met vee. Hier zijn ammonia zuren in de mest aanwezig, welke door de wind een afzetting kunnen vormen op R.V.S. Woont u nou zelf op zo’n plek? Dan is het raadzaam uw loungeset wat vaker schoon te maken en te behandelen.

Woont u aan de kust? Houd er dan rekening mee dat de lucht hier zilt is. R.V.S. tuinmeubelen aan de kust of zee moeten vaker gereinigd en beschermd worden.

Gedurende het najaar kunt u het beste uw R.V.S. Loungeset binnen op bergen. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen de loungesets van Arbrini met R.V.S. onderstel buiten blijven staan. Het is niet aan te raden de loungeset af te dekken met een hoes of zeil. Wanneer u, uw loungeset met onderstel van R.V.S. afdekt, kan het materiaal "verstikken". In combinatie met vocht kan dit vervelende vlekken veroorzaken, die helaas niet te verwijderen zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het reinigen van uw Loungeset met R.V.S. onderstel? Neem dan contact op met onze klantenservice of mail naar info@arbrini.nl.