Background Image

Onderhoud

HOE KUNT U HET BESTE VOOR UW LOUNGESET EN KUSSENS ZORGEN?

KUNSTSTOF WICKER ONDERHOUD:

Het wicker gebruikt voor onze loungeset is uitermate geschikt voor buiten gebruik. En betreft geen tot weinig onderhoud.
De beste tip is dan ook, er vooral niet te veel aan te doen.

Mocht u het Vlechtwerk toch schoon willen maken dan gaat dit heel eenvoudig met water en groene zeep. Met een zachte borstel en wat lauw warm water kan u het eventuele vuil gemakkelijk verwijderen.

Meer is niet nodig om uw vlechtwerk loungeset schoon te maken. 

Aangeboden schoonmaakmiddelen (speciale wicker reinigers) zijn niet nodig en vaak onnodig duur.

Ook bevatten ze vaak agressieve stoffen die het kunststof vlechtwerk kunnen aantasten of zelfs oplossen. Wij raden het daarom af om gebruik te maken van agressieve of scherpe schoonmaakmiddelen. Maak daarnaast bij het schoonmaken van uw wicker loungeset nooit gebruik van een hogedrukreiniger.

 

HOEZEN VAN UW KUSSENS:

De kussenhoezen kunt u op het beste op 40 ° C wassen in de wasmachine. Tussentijds kunt u eventuele vlekken met biotex en wat water gemakkelijk verwijderen.

Bij het knoeien van bijvoorbeeld limonade of water op de bank, laat u het direct van het kussen aflopen, door het kussen schuin te houden. Vervolgens is na-poetsen met een lauw warme doek vaak al voldoende.

Wanneer het vriest kan je de kussens het beste binnen in huis opbergen.

Nog beter is het de hoezen af te ritsen en los van de vulling te bewaren. De vulling kan dan goed ademen. 

Mocht u nog vragen hebben, bel dan naar: 0031615961744 of mail naar: klantenservice@arbrini.nl

 

INOX - R.V.S. ONDERHOUD:

Wij raden aan om onze loungesets die voorzien zijn van een R.V.S. onderstel schoon te maken met een hiervoor bestemde R.V.S. reiniger/protector. Let er goed op dat u bij het reinigen van R.V.S. geen gebruik maakt van agressieve reinigingsmiddelen of HG producten.

R.V.S. heeft als eigenschap dat er na verloop van tijd kleine roestpuntjes kunnen ontstaan, ondanks het feit dat het niet kan roesten. Deze roestpuntjes kunnen ontstaan door oxidatie van buitenaf. In onze lucht zweven namelijk ijzerdeeltjes, die zich kunnen hechten op onder andere R.V.S. Het is daarom aan te raden het onderstel van uw Loungeset regelmatig schoon te maken. Het middel Rustico is zeer geschikt om snel en gemakkelijk roest aanslag te verwijderden. U heeft daarna nog wel een polisher nodig om het R.V.S. materiaal te beschermen waardoor het oppervlak van het materiaal gladder wordt en er minder snel aanhechting van ijzerdeeltjes plaatsvindt.

Het is goed om te weten dat bijvoorbeeld de lucht nabij een spoorlijn meer ijzerdeeltjes bevat. Ditzelfde geldt voor een plek grenzend aan een weiland met vee. Hier zijn ammonia zuren in de mest aanwezig, welke door de wind een afzetting kunnen vormen op R.V.S. Woont u nou zelf op zo’n plek? Dan is het raadzaam uw loungeset wat vaker schoon te maken en te behandelen.

Woont u aan de kust? Houd er dan rekening mee dat de lucht hier zilt is. R.V.S. tuinmeubelen aan de kust of zee moeten vaker gereinigd en beschermd worden.

Gedurende het najaar kunt u het beste uw R.V.S. Loungeset binnen op bergen. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen de loungesets van Arbrini met R.V.S. onderstel buiten blijven staan. Het is niet aan te raden de loungeset af te dekken met een hoes of zeil. Wanneer u, uw loungeset met onderstel van R.V.S. afdekt, kan het materiaal "verstikken". In combinatie met vocht kan dit vervelende vlekken veroorzaken, die helaas niet te verwijderen zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het reinigen van uw Loungeset met R.V.S. onderstel? Neem dan contact op met onze klantenservice of mail naar info@arbrini.nl.