Background Image

Uw loungeset winterklaar in een handomdraai

10.12 2018

Helaas moeten we weer voor even afscheid nemen van het prachtige lounge, terrasweer en het genieten in de tuin.

De temperaturen gaan weer dalen en luiden een nieuw seizoen in, dat ook weer zijn eigen charmes heeft. Echt buiten zitten doen we nu niet meer, tenzij er een overkapping, serre of tuinkamer is die voorzien is van een kachel of haard. Tijd om de loungeset winterklaar te maken en de tuin gezellig in te richten, voor het zicht van binnenuit.  
Als er geen ruimte beschikbaar is om de loungeset binnen op te bergen, legt u dan in ieder geval de kussens binnen, liefst op een verwarmde plaats.
De hoezen van de kussens kunt het beste nu wassen op 40-60 graden want daar heeft u in het voorjaar geen zin in, dan wilt u meteen genieten van de eerste zonnestralen.

Tuin tips Arbrini design tuinmeubelen Als eerste de tip om indien mogelijk de loungeset binnen op te bergen, in een berging of schuur.

Als er geen ruimte beschikbaar is om de loungeset binnen op te bergen, legt u dan in ieder geval de kussens binnen, op een bij voorkeur verwarmde plaats. 
De hoezen van de kussens kunt het beste nu alvast wassen op 40-60 graden (afhankelijk van welke kussenhoezen u heeft, vraag dit gerust na) want daar heeft u in het voorjaar geen zin in, dan wilt u meteen genieten van de eerste zonnestralen.

Legt u de gewassen kussen-hoezen apart weg tot het voorjaar, of laat de ritsen open als u ze weer terug om de kussens doet, zo kan de vulling goed ventileren. In het voorjaar rits u de kussens dicht en kunt u direct gebruik maken van uw loungeset.
Maak de lounge bank eventueel schoon met wat water (tuinslang mag, geen hoge drukreiniger) maar dit kan ook in het voorjaar. 
U kunt vast een afdekhoes aanschaffen zodat u in het voorjaar en zomer de kussens weer buiten onder de afdekhoes kunt laten liggen.

Arbrini-Rob-tuinverbouwing Links: Ik zelf luister graag naar de tips van Rob:-)

Ondanks dat u in de winter waarschijnlijk niet of minder buiten zit, is het wel leuk de tuin toch mooi aan te kleden, zo kijkt u van binnen toch gezellig weg. Plant de potten in de tuin aan met leuke winterbloeiers. Rond de kerst is het ook leuk de tuin met lampjes te versieren en een kerststuk met vogelvoer te maken. Zo helpt u de vogels in de winter en trekt u ook meteen verschillende vogels naar uw tuin, wat altijd een leuk schouwspel geeft.

En niet getreurd voordat u het weet is het weer voorjaar en kan de tuin en loungeset weer opgesteld worden. Kies voor een nieuwe kleur kussens of hoezen en het nieuwe tuin seizoen kan van start. Maar dat duurt nog heel even voor nu wenst Arbrini u alvast hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2019:-)

« Terug naar het overzicht